Så du vil verve deg til imperiet? Så flott! 501st Legion har medlemmer over hele verden. Det norske lokallaget heter Norwegian Garrison. Vi er en variert og morsom gjeng som elsker Star Wars og kostymebygging. Prikken over i-en er å få være med på å gjøre noe godt!

Finse 2017. Foto: Even Ellingsen

Supporter

Stormtrooper ved en messestand
Fritidsmessa Mo i Rana 2019.
Foto: Stein-André Olsen.

Har du ennå ikke bestemt deg for et kostyme, kan kanskje tingen for deg være å hjelpe til som supporter.

Når vi er på oppdrag, så har vi nemlig hjelp fra personer som er veldig viktige for oss. Uten dem så hadde det blitt mer utfordrende å ha oppdrag. Dette er supporterne.

En supporter hjelper oss med å være våre øyne (ikke alltid lett å se med hjelm på), jobbe på stand, bistå med påkledning og mange andre områder.

En supporter er kanskje ikke medlem av 501st Legion enda, men får være med på all moroa.

Ikke nøl med å ta kontakt om du har noen spørsmål eller har lyst til å prøve deg som supporter!

Medlemskap

1. Krav for å bli medlem

For å bli medlem av 501st Legion må du oppfylle to krav:

 • Du må være fylt 18 år.
 • Du må eie et profesjonelt Star Wars-kostyme av en av «de slemme».

Det er ingen medlemsavgift eller bindingstid i 501st Legion.

Hvis du bor i Norge vil du bli medlem av Norwegian Garrison. Se 501st.com/members/displayUnits.php for å finne ut hvilket lokallag som er ditt nærmeste om du bor et annet sted.

Vil du heller holde deg på den lyse siden av Kraften (med kostymer av jedier, rebeller, prinsesser o.l.), kan vi tipse deg om Rebel Legion Nordic Base.

2. Velg et kostyme

På nettsidene til 501st Legion finner du Costume Referance Library (CRL). Dette er en oversikt over alle kostymene som finnes i 501st og hva som krevest for å få dem godkjent.

Tenk også gjennom dette når du skal velge deg et kostyme:

 • Økonomi: Et kvalitetskostyme er en investering. Lag deg et budsjett og finn et kostyme som passer.
 • Praktiske ferdigheter: Mange kostymer krever ulike ferdigheter. Maling, sying, lærarbeid, elektronikk. Hva kan du gjøre selv, hva må du ha hjelp til?
 • Fysisk form: Husk at kostymene kan være krevende å bruke over tid. Blir du for eksempel lett varm og sliten, er kanskje ikke et hett og tungt kostyme lurt. Noen kostymer er lettere enn andre å bevege seg i.

3. Gjør forberedelser

Når du har funnet et kostyme du vil lage, så kan du melde deg inn på forumet til den aktuelle kostymeavdelingen, kjent som et Detachment. Her vil du få byggeråd, hjelp og tips, samt får kontakt med andre kostymebyggere som kan hjelpe deg med å lage delene du trenger.

Ta deg tid, gjør undersøkelser. Det er halve arbeidet.

Vær varsom når du kommer så langt at du vil kjøpe deler og hjelp fra andre kostymebyggere. Vi vil generelt advare mot å handle deler fra markedsplasser som eBay. Er du i tvil om en del holder den kvaliteten og detaljnivået som 501st krever, kan du spørre det aktuelle Detachmentet eller kontakte oss.

4. Bygg kostymet

Byggeprosessen er lærerik og spennende, men alle detaljene kan være litt stressende. Her er noen råd:

 • Ha CRL-dokumentet tilgjengelig. Dette dokumentet definerer hvilke detaljer som kreves for kostymet ditt.
 • Spør Detachmentet hvis du står fast. Her finner du folk som har spesialisert seg på selv den minste detaljen på et kostyme.
 • Les byggetrådene på forumene. Det er mye lærerikt å finne i disse trådene. Lag gjerne din egen! Det er gøy å følge fremgangen din.
 • Sett deg mål og delmål.
 • Mål to ganger, kutt én gang.
 • Kos deg!

5. Send inn medlemssøknad

Når kostymet ditt er ferdig skal du ta bilder av deg selv i drakten. Gjør klar minst seks bilder av deg selv i helfigur:

 • Front
 • Høyre side
 • Venstre side
 • Bak
 • Posering
 • Posering uten hjelm

Hvis kostymet ditt har mange detaljer, kan det være nødvendig med flere bilder. Alle detaljer som står oppført i CRL-dokumentet skal være mulig å se på bildene. Er en detalj vanskelig å se i helfigur, ta et nærbilde.

Bildene blir brukt til å vurdere drakten din. Pass derfor på at du står foran en slett, ensfarget bakgrunn. Tenk også på kontrast. Darth Vader foran en mørk vegg er for eksempel vanskelig å se. Ta bildene i godt lys.

Fyll ut skjemaet på nettsiden https://www.501st.com/members/join_form.php.

Vår medlemskontakt vil følge opp søknaden din og ta imot bildene. Det kan hende at du får tilbakemelding om noe du må rette eller forbetre. Dette er en helt normal del av søknadsprosessen. Tilpass kostymet og send inn nye bilder ved behov.

6. Start troopinga

Gratulerer! Kostymet ditt har blitt godkjent og du har fått 501st-medlemsnummeret ditt. Nå kan du endelig bli med på et offisielt arrangement – kjent som en troop – i drakt!

Alle arrangementer i Norwegian Garrison blir annonsert på forumet, så følg med der.